Agenda

Jongerenlounge

Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht

De Hematon jongerenlounge is bedoeld voor jongeren tussen de 18-35 (iets ouder mag ook) die bloed- of lymfklierkanker hebben (gehad).

Jongerenlounge

Heb je vragen over late effecten, seksualiteit, behandelingen of werk? Kom gezellig langs en vuur al je vragen af op de aanwezige professionals in een ongedwongen sfeer. Ontmoet leeftijdsgenoten die weten/begrijpen wat jij meemaakt, speel een spelletje, kom lekker lunchen en na afloop gezellig borrelen. Hou je het geen hele dag vol? Geen probleem, een halve dag of binnenlopen is ook mogelijk. Meld je wel even aan, dan houden we rekening met je komst. Neem gerust je partner of een naaste mee.

De volgende professionals zijn aanwezig 

Anna van Rhenen, internist-hematoloog UMC Utrecht
Wat leuk dat ik 's middags te gast mag zijn in de jongerenlounge! Ik ga graag in op je vragen over ziekte, behandeling en alles wat daarbij komt kijken. Zie ik je daar?

Cees Schaar, internist-hematoloog Gelre Ziekenhuis Apeldoorn
Ik zal er 's morgens speciaal voor jullie zijn. Blijf niet rondlopen met vragen over je ziekte en wat daarmee samenhangt. Ik ben er om je vragen te beantwoorden.

Inger Tempels, seksuoloog
Als je in je leven te maken krijgt met kanker, zoals jullie, dan heeft dat ook invloed op je seksualiteitsbeleving. Er rust een taboe op dit onderwerp, want hoe maak je het bespreekbaar? Ik ga hierover graag met je in gesprek! Zoek je me op? Ik ben er de hele dag.

Jan Roelevink, Coach kanker en werk
Je staat midden in het leven, hebt (net) een leuke baan en dan word je ziek. In eerste instantie ben je alleen bezig met behandelingen en herstel. Maar er komt hopelijk een tijd dat je weer aan het werk wilt en ook kunt. Maar hoe ga je dat aanpakken? Wat zijn je rechten en plichten? Al deze vragen kun je bij me kwijt. Ik ben de ochtend aanwezig in de jongerenlounge en help je graag verder.

Joyce Vermeer, systeemtherapeut bij Helen Dowling Instituut
Kanker brengt onzekerheid met zich mee, is dat herkenbaar voor je? Het accepteren dat je ziek bent, is moeilijk. Hoe kun je met je ziekte en de veranderingen omgaan? Ik ben in de ochtend aanwezig in de jongerenlounge en kan je tips geven en je de weg wijzen.

Shahira Fazel, verpleegkundig specialist Radboudumc
Ik kan je alles vertellen over late effecten die kunnen ontstaan na behandeling van hematologische kanker. Ik ben er 's middags.

Massage bij kanker

Als je kanker krijgt dan word je vaak vanuit medisch handelen aangeraakt, het gaat om je ziekte. Massage bij kanker raakt je aan als mens, als geheel. Massage ondersteunt je herstel en je voelt je er prettig en ontspannen door. Wil je ervaren wat massage voor jou kan betekenen of wil je een moment rust in de jongerenlounge? In overleg met jou laten we je kennismaken met deze vorm van ondersteuning. 

Aanmelden

De jongerenlounge is tegelijkertijd met de Hematondag Midden. Wil je naast de jongerenlounge ook een lezing of workshop van de Hematondag bezoeken? Maak je keuze bekend op het aanmeldformulier. Je kunt inschrijven via het online formulier. Lukt dat niet, bel dan tussen 19.00 en 20.00 uur met Jan Roelevink, tel. 06-23 18 55 84. 
Heb je je aangemeld en ben je later toch verhinderd? Stuur dan een mail naar hematondag@hematon.nl of bel tussen 19.00 en 20.00 uur bovengenoemd telefoonnummer om onnodige kosten te voorkomen. 

AGENDACategorieën