Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Welke begeleiding en ondersteuning bood jouw ziekenhuis?

  Welke begeleiding en ondersteuning bood jouw ziekenhuis?

  Kankerzorg is meer dan een medische behandeling. De manier waarop je vanuit het ziekenhuis ondersteuning krijgt vormt een minstens zo belangrijk onderdeel van de zorg. Daarom doet NFK daar onderzoek naar. Wil jij helpen door de vragenlijst in te vullen?

 • CBG lanceert patiëntenfolder over 'biosimilars'

  CBG lanceert patiëntenfolder over 'biosimilars'

  Als je rituximab gebruikt, kun je de vraag krijgen om over te stappen naar een zogenaamde biosimilar. Biosimilars zijn biologische medicijnen die erg lijken op het originele medicijn, en waarvan de werking en veiligheid overeenkomen met die van het originele medicijn.

 • Prednisolon bij graft-versus-hostziekte

  Prednisolon bij graft-versus-hostziekte

  Het toevoegen van prednisolon aan de middelen die je na een stamceltranslantatie krijgt om graft-versus-hostziekte te voorkomen, geeft betere resultaten. 

 • Gezocht: CML-patiënten voor enquête over stoppen met medicatie

  Gezocht: CML-patiënten voor enquête over stoppen met medicatie

  VUmc is op zoek naar meningen van CML-patiënten over het stoppen met de behandeling met tyrosine kinaseremmers.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Raad van toezicht Hematon zoekt nieuwe voorzitter

  De raad van toezicht van  Stichting  Hematon  is op zoek naar nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter  van de raad van toezicht  beëindigt  na twee termijnen  zijn werkzaamheden.

 • Behandeling thuis of in het ziekenhuis: maatwerk nodig

  Wil je wel of niet een deel van de behandeling tegen kanker thuis ondergaan? Dat was het onderwerp van een enquête van de NFK, waar ook mensen uit de Hematon-achterban aan meegedaan hebben. Een eenduidig antwoord op die vraag is er niet, blijkt uit de resultaten.

 • Keuzehulp voor oudere AML-patiënten

  Voor oudere patiënten met AML, die niet meer kunnen genezen, ontwikkelde het HagaZiekenhuis een online tool die helpt bij het maken van keuzes in de behandeling. Hematon dacht mee.

 • Hematon brengt ervaringenboek uit

  Hematon heeft een nieuwe uitgave ontwikkeld, het boek Ervaringen. Het boek is in de afgelopen weken verstuurd naar alle leden. Bovendien krijgen nieuwe leden het boek voortaan in hun welkomstpakket.