Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Ibrutinib in Amerika toegelaten tegen graft-versus-host

  Ibrutinib in Amerika toegelaten tegen graft-versus-host

  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft ibrutinib toegelaten voor de behandeling van chronische graft-versus-hostziekte. Het is daarmee het eerste middel dat wordt goedgekeurd voor de behandeling van deze bijwerking van allogene stamceltransplantatie.

 • Foto's voor zieke Murat

  Foto's voor zieke Murat

  'Ik wil mijn man verrassen met dit soort foto's op mooie plekken. Hij hield veel van reizen maar hij ligt momenteel in het ziekenhuis voor een lange periode en kan wel wat opgevrolijkt worden.'

 • Ibrutinib beschikbaar voor nieuwe groep CLL-patiënten

  Ibrutinib beschikbaar voor nieuwe groep CLL-patiënten

  Ibrutinib komt voor een nieuwe groep CLL-patiënten in het basispakket. Het gaat om mensen die voor het eerst behandeld worden en niet fit zijn. Dat betekent dat ze naast CLL nog andere ernstige gezondheidsklachten hebben.

 • Oprichter Matchis overleden

  Oprichter Matchis overleden

  Afgelopen week overleed de Leidse emeritus-hoogleraar immunohematologie Jon van Rood. Hij was een van de oprichters van Europdonor, de voorloper van Matchis.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Vijf nieuwe Hematon-themaboekjes

  Hematon heeft vijf nieuwe boekjes voor patiënten uitgebracht. Na de reeks over ziekten, die dit voorjaar werd voltooid, is dit de start van een reeks boekjes over een specifiek thema. Het gaat daarbij om thema's die voor een groot deel van de Hematon-achterban relevant zijn.

 • Hematon zoekt voorzitter

  Vanwege het vertrek van Paul Clements Sparreboom is Hematon op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een verbinder, een leider, iemand die knopen door kan hakken én relativeert als dat nodig is.

 • Verslag Hematondag Midden beschikbaar

  HOVON-studie. Die term kwam terug in bijna elke presentatie gedurende de ochtendsessies van de Hematongdag Midden op 10 juni. 

 • Infographic: wat deed Hematon in 2016?

  Hematon wil haar leden graag vertellen was ze in het afgelopen jaar voor hen gedaan heeft. Maar niet iedereen heeft zin om een heel jaarverslag door te spitten. Daarom maakten we een jaarverslag-in-een-oogopslag in de vorm van een infographic.