Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • nieuwsbericht_hollandse100_foto_lymph en co

  De Hollandse 100 schaatst en fietst voor vaccins tegen lymfklierkanker

  De opbrengst van de De Hollandse 100 gaat dit jaar naar onderzoek van het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum naar vaccins voor lymfklierkanker bij volwassenen en kinderen. Dat maakte het bestuur van Lymph&Co, de organisator van het evenement, vandaag bekend. 

 • Els Borst_Congres_Breda_Foto_Bron D66_WEB

  Erfenis Els Borst ingezet voor medicijn tegen acute leukemie

  De schoonzoon van Els Borst, chemicus Sjaak Beentjes, haalt met geld uit haar erfenis een verdwenen medicijn tegen onder meer acute myeloïde leukemie terug naar Nederland. Hij reist daarvoor deze week naar India. 

 • Mama s Moed_Anke Verweijen_Foto_Tineke Vonk

  Mama's moed vervolg op boek overleden Dennis Verweijen

  In een bomvolle Veghelse theaterzaal presenteerde Anke Verweijen haar boek Mama's moed. Het is een vervolg op Papa's bloed, geschreven door haar overleden man Dennis Verweijen. 

 • NFK_DJEkankerenwerk_Nieuwsbericht_WEB

  Kanker bij jou of je naaste, wat betekent het voor je werk?

  Wanneer jij of een van je naasten kanker hebben, verandert er veel in je leven. Ook op het gebied van werk. NFK, waar ook Hematon lid van is, doet daarom onderzoek naar de impact van kanker op je werk.  

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • CAR-T-celtherapie in de hoofdrol

  Timo van Blooijs maakte als afstudeerproject aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) een prachtige en illustratieve animatie over CAR-T-celtherapie. Hij deed dat in samenwerking met Hematon en met hulp van de hematologen van het Amsterdam UMC.

 • Vacature Projectleider ‘Kanker en werkzoekenden’ regio Drenthe

  Hematon heeft subsidie gekregen voor het project Kanker en werkzoekenden. Het doel van dit project is het verbeteren van de arbeidskansen voor werkzoekende kankerpatiënten die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.