Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Hulp gevraagd bij test vragenlijst Kanker en werk - foto Skeeze

  Hulp gevraagd bij test vragenlijst Kanker en werk

  Na de behandeling van kanker willen veel mensen graag weer aan het werk. Soms gaat dat voorspoedig, soms zijn er flinke hobbels. Oncologiefysiotherapeut in opleiding Kim Slutter ontwikkelt een vragenlijst de integratierisico's in kaart brengt. Wil je haar daarbij helpen?

 • Niels van de Donk - foto Harold van Beele

  Niels van de Donk wint hematologieprijs

  Niels van de Donk, hematoloog in het VUmc, heeft de Swammerdamprijs gewonnen. Deze prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.

 • Stamceltransplantatie bij MDS - foto Combinat

  Stamceltransplantatie bij MDS

  Bij veel kwaadaardige bloedziekten wordt stamceltransplantatie als behandeling toegepast. Bij het myelodysplastisch syndroom kwam dit minder vaak voor, maar er zijn nieuwe richtlijnen die daar verandering in brengen.

 • Nieuwe immuuntherapie geneest twee meisjes van leukemie - foto Lisa Runnels

  Nieuwe immuuntherapie geneest twee meisjes van leukemie

  Twee peutermeisjes zijn genezen van leukemie met een nieuwe vorm van immuuntherapie, CAR-T-celtherapie. Daarover bericht de Volkskrant. De meisjes waren ten tijde van hun behandeling elf en zestien maanden oud en uitbehandeld.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Petitie voor de stem van de patiënt in het zorgbeleid

  Luister beter naar patiënten en hun organisaties bij het maken van zorgbeleid. Dat bepleiten 79 patiëntenorganisaties, waaronder Hematon, in een de petitie die werd aangeboden aan de Tweede Kamer.

 • Hematondag Noord

  Op zaterdag 18 maart is de eerste Hematondag van dit jaar in Zwolle. Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op langere termijn, communicatie met de arts, kanker en werk, naasten, bewegen, zingen en nog veel meer.

 • Hematon zoekt social-mediakenner en verslaggevers

  De commissie Communicatie van Hematon is ambitieus en wil haar werkzaamheden uitbreiden. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega's: een commissielid met aandachtsgebied sociale media en verslaggevers voor bijeenkomsten en congressen.

 • Hematon zoekt bestuurslid Vrijwilligers

  Hematon is op zoek naar een bestuurslid met aandachtsveld Vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze patiëntenorganisatie. De ambities van Hematon, die gericht zijn op 'Groeien door samenwerking', maken dat we meer vrijwilligers gaan werven en begeleiden.