Als je niet tevreden bent

 

Soms ben je niet tevreden over het contact met de arts, de organisatie of de behandeling. Sem, Emma, Daan, Sofie en Maud hebben dat ook ervaren en vertellen hoe ze daarmee omgingen.

Als je niet tevreden bent - Daan thema

Het klikt niet met elke arts

Het kan een prettig idee zijn, dat je met verschillende artsen spreekt. Maar het is niet vanzelfsprekend dat het met iedereen klikt. Daan heeft dit meegemaakt en deelt zijn ervaring.

Als je niet tevreden bent - Emma thema

Wachten op uitslag kan belastend zijn

Wachten op de uitslag van een onderzoek kan erg belastend zijn. Emma krijgt pas na het weekend de uitslag van haar onderzoek. Ze vraagt haar arts of er andere mogelijkheden zijn.

Als je niet tevreden bent - Sem thema

Onderzoeken opnieuw gedaan

Sem moest voor zijn behandeling naar een ander ziekenhuis. In dat ziekenhuis werden bepaalde onderzoeken opnieuw gedaan. Geen pretje. Als beter was uitgelegd waarom de onderzoeken over moesten, had Sem er minder moeite mee gehad.

Als je niet tevreden bent - Maud thema

Geen ruimte voor vragen

Maud had het gevoel dat ze zelf niet aan bod kwam tijdens de gesprekken met artsen, alleen haar ziekte. Dat er geen ruimte was voor haar vragen. Dat heeft ze uiteindelijk aangekaart.

Als je niet tevreden bent - Sofie thema

Soms loopt een gesprek niet zo lekker

Sofie heeft inmiddels een goede band met haar artsen opgebouwd. Maar soms loopt een gesprek niet zo lekker. Door erop terug te komen ontstaan er geen nieuwe drempels.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!