Duidelijkheid krijgen

 

Tijdens een consult kun je soms ingewikkelde informatie krijgen. Of informatie die niet helemaal tot je doordringt. Toch is het heel belangrijk dat jouw situatie duidelijk voor je is. De vijf patiënten hebben daar allemaal hun eigen manier voor gevonden.

Duidelijkheid krijgen - Daan thema

Tekeningetje

Tijdens een consult worden complexe zaken besproken. Daan vindt het belangrijk alles goed te begrijpen. Soms vraagt hij de arts zelfs om een tekeningetje te maken om het verhaal te verduidelijken.

Duidelijkheid krijgen - Emma thema

Samenvatten

Tijdens een gesprek met de arts of verpleegkundige worden ingewikkelde zaken besproken. Niet alles is altijd direct even helder. Door de informatie samen te vatten controleert Emma of ze alles goed begrepen heeft.

Duidelijkheid krijgen - Sem thema

Het liefst alles op papier

Tijdens een medisch consult kunnen complexe onderwerpen besproken worden. Niet alles is altijd even helder. Sem en zijn vrouw zijn proberen samen de complexe zaken helder te krijgen. Ze willen het liefst alle informatie op papier.

Duidelijkheid krijgen - Maud thema

Medische termen

Je wordt vanzelf een expert over je eigen situatie. Maar in het begin kunnen alle medische termen heel overweldigend zijn. Schroom niet om extra uitleg te vragen of om iemand mee te nemen.

Duidelijkheid krijgen - Sofie thema

Vraag om uitleg

Er kan een hoop informatie op je af komen. Het is niet altijd eenvoudig alles in je op te nemen. Daarom is het goed om af en toe eens iets te herhalen. Of te vragen of het nog eens uitgelegd kan worden. Artsen willen tenslotte ook dat je goed geïnformeerd bent.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!