Emoties tijdens een consult

 

Natuurlijk mag je tijdens het consult emoties hebben, maar het wordt lastig als ze je belemmeren om informatie op te slaan of je verhaal te vertellen. Inmiddels weten Sem, Emma, Daan, Sofie en Maud hoe ze met die emoties om moeten gaan.

Emoties tijdens een consult - Daan thema

Iemand meenemen

Emoties kunnen het lastig maken een gesprek goed te voeren. Daan neemt soms iemand mee, belt eventueel later het ziekenhuis om vergeten vragen alsnog te stellen.

Emoties tijdens een consult - Emma thema

Adempauze

Emoties kunnen het lastig maken om een gesprek goed te voeren. En om alle informatie te verwerken. Goede voorbereiding kan helpen, maar soms heb je gewoon even een adempauze nodig.

Emoties tijdens een consult - Sem thema

Indelen

Een consult kan de nodige spanning met zich meebrengen. Sem heeft dit aangegeven bij zijn arts. Ze hebben daarom afgesproken hoe ze een consult indelen. Sem weet nu wat hij kan verwachten en dat geeft hem rust.

Emoties tijdens een consult - Maud thema

Goede communicatie

Emoties kunnen goede communicatie in de weg staan. Maud vertelt hoe ze hier mee om gaat. De rol van haar vriendin Isa is hierbij ook belangrijk voor haar.

Emoties tijdens een consult - Sofie thema

Gevoelens

Emoties staan een goed gesprek soms in de weg. Je bent niet altijd in staat bent om goed te communiceren. Maar wat doe je dan? Sofie benoemt in haar consult hoe ze zich voelt.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!