Gemotiveerde vrijwilligers voor de commissie Belangenbehartiging

 

De commissie Belangenbehartiging van Hematon breidt haar aandachtsgebieden uit. We hebben we dringend behoefte aan betrokken en enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Hematon. We zijn daarom op zoek naar   

gemotiveerde vrijwilligers voor de commissie Belangenbehartiging 

 

Wat doet de commissie? 

De commissie heeft als kerntaken behartiging van patiëntbelangen en innovatie. Denk aan thema's als kwaliteit van zorg vanuit het patiëntperspectief; kanker en werk; integrale zorg en onderzoek. Commissieleden zijn verantwoordelijk voor bepaalde aandachtsgebieden, werken met elkaar samen en onderhouden contacten met (ex-)patiënten en professionals op het gebied van de oncologische hematologische zorg. De commissie bestaat momenteel uit negen leden en vergadert één keer per maand in Utrecht. 

Wat ga jij doen? 

Je bezoekt onder andere ziekenhuizen, doet mee met de beoordeling van behandelrichtlijnen, neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek, werkt samen met andere kankerpatiëntenorganisaties en draagt bij aan de ontwikkeling van een wetenschapsagenda op basis van behoeften van patiënten. Congresbezoeken en bijscholing juichen we toe. 

Wat vragen wij? 

Je hebt minimaal hbo-kennis- en denkniveau en bent in staat zelfstandig en in teamverband te werken. Je bent sterk gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de optimalisering van de hemato-oncologische zorg vanuit het perspectief van de patiënt. Je hebt als patiënt of naaste ervaring met bloed- of lymfklierkanker en inmiddels voldoende afstand kunnen nemen om mee te denken en te werken het versterken van Hematon.  
In verband met huidige ontwikkelingen zijn we vooral op zoek naar mensen met een medische, biomedische, verpleegkundige of farmaceutische achtergrond. Dat is nodig voor onder meer participatie in en beoordeling van wetenschappelijk onderzoek en deelname aan HOVON-werkgroepen die studies en richtlijnen ontwikkelen. 

Heb je interesse?

Graag ontvangen wij je cv. We nemen dan telefonisch contact met je op. Dit telefonisch gesprek kan aanleiding zijn voor een vervolggesprek met twee leden van de commissie. Bij wederzijdse belangstelling neem je daarna deel aan twee vergaderingen, waarna je in principe wordt benoemd als commissielid. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Er is een bescheiden onkostenvergoeding beschikbaar. 

Meer informatie of solliciteren? 

Mail naar Jan Mol, voorzitter van de commissie Belangenbehartiging: jan.mol@hematon.nl