Haal alles uit het gesprek

 

Het kan lastig zijn om binnen het gesprek al je vragen te stellen. Je voelt tijdsdruk of vindt het gesprek ingewikkeld. Hoe kun je als patiënt je consult zo efficiënt mogelijk gebruiken?

Haal alles uit het gesprek - Daan thema

Laat weten dat je vragen hebt

Veel patiënten vinden het lastig om al hun vragen gesteld te krijgen tijdens consult. Bijvoorbeeld omdat ze tijdsdruk ervaren of omdat het gesprek ingewikkeld is. Daan laat bij aanvang van een consult weten dat hij vragen heeft. Ook vraagt hij wanneer ze gesteld kunnen worden.

Haal alles uit het gesprek - Emma thema

Onbeantwoorde vragen

Veel patiënten geven aan dat het best lastig is om binnen de lengte van het gesprek al hun vragen te stellen. Maar thuiskomen met onbeantwoorde vragen is ook niet prettig.

Haal alles uit het gesprek - Sem thema

Vragenlijst maken

Veel patiënten vinden het lastig om al hun vragen te stellen tijdens het gesprek. Bijvoorbeeld omdat ze bet gevoel hebben dat daar geen tijd voor is. Sem en Saar maken vooraf een vragenlijst. Sem stelt tijdens het gesprek alle vragen, zijn vrouw schrijft de antwoorden op.

Haal alles uit het gesprek - Maud thema

Geen tijd voor vragen

Soms ervaren patiënten dat ze voor sommige vragen geen tijd hadden, of ze gewoon vergeten zijn te stellen. Maud heeft met haar arts besproken wat ze kan doen als ze thuis nog vragen heeft. Ze weet nu dat ze altijd kan bellen of mailen met vragen die tijdens het gesprek niet beantwoord zijn.

Haal alles uit het gesprek - Sofie thema

Tijdsdruk

Veel patiënten vinden het lastig om binnen het gesprek al hun vragen te stellen. Ze voelen tijdsdruk of vinden het gesprek ingewikkeld. Sofie heeft altijd een lijst met vragen voorbereid. Aan het begin van het consult vertelt ze dat ze deze lijst wil bespreken. Aan het einde van het consult loopt ze haar lijstje na ter controle.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!