Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Raad van toezicht Hematon zoekt nieuwe voorzitter

  Raad van toezicht Hematon zoekt nieuwe voorzitter

  De raad van toezicht van  Stichting  Hematon  is op zoek naar nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter  van de raad van toezicht  beëindigt  na twee termijnen  zijn werkzaamheden.

 • Behandeling thuis of in het ziekenhuis: maatwerk nodig

  Behandeling thuis of in het ziekenhuis: maatwerk nodig

  Wil je wel of niet een deel van de behandeling tegen kanker thuis ondergaan? Dat was het onderwerp van een enquête van de NFK, waar ook mensen uit de Hematon-achterban aan meegedaan hebben. Een eenduidig antwoord op die vraag is er niet, blijkt uit de resultaten.

 • Johan Verrest is ridder geworden

  Johan Verrest is ridder geworden

  Al is hij dan sinds kort geen penningmeester van Hematon meer, er is een mooie nieuwe titel voor in de plaats gekomen: Johan Verrest mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

 • Hematon Magazine 17 komt eraan!

  Hematon Magazine 17 komt eraan!

  Over een paar dagen verschijnt het nieuwe Hematon Magazine. Over onder meer vermoeidheid, vriendschap, minimale restziekte en stamceltransplantatie bij een heel klein manneke.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Welke begeleiding en ondersteuning bood jouw ziekenhuis?

  Kankerzorg is meer dan een medische behandeling. De manier waarop je vanuit het ziekenhuis ondersteuning krijgt vormt een minstens zo belangrijk onderdeel van de zorg. Daarom doet NFK daar onderzoek naar. Wil jij helpen door de vragenlijst in te vullen?

 • CBG lanceert patiëntenfolder over 'biosimilars'

  Als je rituximab gebruikt, kun je de vraag krijgen om over te stappen naar een zogenaamde biosimilar. Biosimilars zijn biologische medicijnen die erg lijken op het originele medicijn, en waarvan de werking en veiligheid overeenkomen met die van het originele medicijn.

 • Prednisolon bij graft-versus-hostziekte

  Het toevoegen van prednisolon aan de middelen die je na een stamceltranslantatie krijgt om graft-versus-hostziekte te voorkomen, geeft betere resultaten. 

 • Gezocht: CML-patiënten voor enquête over stoppen met medicatie

  VUmc is op zoek naar meningen van CML-patiënten over het stoppen met de behandeling met tyrosine kinaseremmers.

 • Vier dagen lopen voor Matchis

  Ga je de Vierdaagse van Nijmegen meelopen en wil je zeker zijn van goede support onderweg? En ook nog eens een ontzettend goed doel ondersteunen? Wordt dan loper voor Matchis.