Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

  • Hematondag

    Hematondag Zuid

    Op zaterdag 6 oktober is de derde Hematondag van dit jaar in Veldhoven. Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, lymfklierkanker, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op lange termijn, communicatie met je arts, kanker en werk, naasten, bewegen en nog veel meer.

  • Grote groep patiënten maakt gebruik van complementaire zorg

    Grote groep patiënten maakt gebruik van complementaire zorg

    Bijna de helft (43%) van de deelnemers aan de enquête tijdens de Hematondag Midden maakt gebruik van complementaire zorg. Het overgrote deel van de patiënten (93% van de gebruikers van complementaire zorg, 82% van de niet-gebruikers) heeft behoefte aan meer informatie.

  • Lia van Ginneken

    In memoriam Lia van Ginneken

    Op woensdag 4 juli 2018 is Lia van Ginneken onverwacht overleden. Lia werd in 2004 actief in het bestuur van de Contactgroep Kahler Patiënten (CKP). Haar man Jeroen was een waldenströmpatiënt, en deze patiëntengroep viel ook onder de CKP, later CMWP.

  • 'Mijn Re-integratieplan' voortaan gratis

    'Mijn Re-integratieplan' voortaan gratis

    Voortaan kun je kosteloos gebruikmaken van het online hulpprogramma bij re-integratie 'Mijn Re-integratieplan'. 'Mijn Re-integratieplan' is een online leerprogramma dat jou kan ondersteunen om weer aan het werk te gaan, binnen jouw mogelijkheden.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

  • Daratumumab tegen multipel myeloom vergoed voor meer patiënten

    Positief nieuws voor multipelmyeloompatiënten: het middel daratumumab wordt sinds 1 september als onderdeel van twee verschillende combinatietherapieën vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Als monotherapie bij patiënten die al eerder zijn behandeld maakte het middel al onderdeel uit van het basispakket.