Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • EBMT in Lissabon

  EBMT in Lissabon

  Bregje Verhoeven, lid van de commissie Belangenbehartiging, woont op dit moment als vertegenwoordiger van Hematon het EBMT-congres in Lissabon bij. Dat is het congres voor professionals op het gebied van stamcel- en beenmergtransplantaties.

 • Keuzehulp voor oudere AML-patiënten

  Keuzehulp voor oudere AML-patiënten

  Voor oudere patiënten met AML, die niet meer kunnen genezen, ontwikkelde het HagaZiekenhuis een online tool die helpt bij het maken van keuzes in de behandeling. Hematon dacht mee.

 • Commissie Belangenbehartiging zoekt nieuwe leden

  Commissie Belangenbehartiging zoekt nieuwe leden

  De commissie Belangenbehartiging van Hematon breidt haar aandachtsgebieden uit. We hebben dringend behoefte aan betrokken en enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Hematon.

 • Stel al je vragen tijdens Wereldkankerdag

  Stel al je vragen tijdens Wereldkankerdag

  Een heel etmaal lang, op zondag 4 februari van 00.00 uur tot 24.00 uur, zit het Vragenteam van Hematon klaar om vragen te beantwoorden van mensen met bloed- of lymfklierkanker. Dat gebeurt in het kader van Wereldkankerdag.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Normale levensverwachting voor mensen met hairy-cellleukemie

  Een overgrote meerderheid van de patiënten met hairy-cellleukemie (HCL) in Nederland heeft een normale levensverwachting. Die positieve boodschap komt uit een studie, uitgevoerd door Avinash Dinmohamed (IKNL, Erasmus MC) en collega's met behulp van data uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

 • VVV-aanvaller mist wedstrijd om stamceldonatie

  VVV-Venlo-aanvaller Lennart Thy mist deze week de trainingen van zijn team en komend weekend het duel tegen PSV. De reden is bijzonder: hij vormt een match met een leukemiepatiënt die een stamceltransplantatie nodig heeft. Thy staat daarom zijn stamcellen af.

 • Zet jouw ervaring in voor betere palliatieve zorg

  Ben jij patiënt of naaste en heb je ervaring met palliatieve zorg? En wil je meehelpen de zorg in de palliatieve fase te verbeteren? Dan wil de NFK graag in contact komen met jou. 

 • Hodgkin- of non-hodgkinlymfoom en moeite met eten en drinken?

  Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is op zoek naar patiënten met de ziekte van Hodgkin of een non-hodgkinlymfoom die tijdens of sinds hun ziekte problemen hebben of hadden met eten en drinken.

 • Proef met richtlijn Aanpassingsstoornis (ex-) kankerpatiënten

  Op 1 maart startte een proef met de richtlijn 'Aanpassingsstoornis bij patiënten met kanker'. De proef is bedoeld voor (ex-) kankerpatiënten met psychische klachten. De onderzoekers bekijken wat zorg volgens de richtlijn doet voor het welzijn en de behoefte aan zorg van deze groep.