Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Vijf nieuwe Hematon-themaboekjes

  Vijf nieuwe Hematon-themaboekjes

  Hematon heeft vijf nieuwe boekjes voor patiënten uitgebracht. Na de reeks over ziekten, die dit voorjaar werd voltooid, is dit de start van een reeks boekjes over een specifiek thema. Het gaat daarbij om thema's die voor een groot deel van de Hematon-achterban relevant zijn.

 • Hematon zoekt voorzitter

  Hematon zoekt voorzitter

  Vanwege het vertrek van Paul Clements Sparreboom is Hematon op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een verbinder, een leider, iemand die knopen door kan hakken én relativeert als dat nodig is.

 • Vertrek voorzitter Paul Clements Sparreboom

  Vertrek voorzitter Paul Clements Sparreboom

  Paul Clements Sparreboom vertrekt begin september om persoonlijke redenen als voorzitter van Hematon. Hij heeft dit laten weten aan het bestuur en de raad van toezicht van Hematon.

 • Hematondag Midden 2017

  Verslag Hematondag Midden beschikbaar

  HOVON-studie. Die term kwam terug in bijna elke presentatie gedurende de ochtendsessies van de Hematongdag Midden op 10 juni. 

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Ibrutinib in Amerika toegelaten tegen graft-versus-host

  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft ibrutinib toegelaten voor de behandeling van chronische graft-versus-hostziekte. Het is daarmee het eerste middel dat wordt goedgekeurd voor de behandeling van deze bijwerking van allogene stamceltransplantatie.

 • Foto's voor zieke Murat

  'Ik wil mijn man verrassen met dit soort foto's op mooie plekken. Hij hield veel van reizen maar hij ligt momenteel in het ziekenhuis voor een lange periode en kan wel wat opgevrolijkt worden.'

 • Ibrutinib beschikbaar voor nieuwe groep CLL-patiënten

  Ibrutinib komt voor een nieuwe groep CLL-patiënten in het basispakket. Het gaat om mensen die voor het eerst behandeld worden en niet fit zijn. Dat betekent dat ze naast CLL nog andere ernstige gezondheidsklachten hebben.

 • Kanker en seks

  Van mensen met kanker en hun partners vindt 67% dat seks en intimiteit er sinds de ziekte op achteruit zijn gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisaties (NFK) onder drieduizend patiënten en partners. Daarom maakte de NFK een speciale site.