Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • CAR-T-Cel_Foto_Timo van Blooijs

  CAR-T-celtherapie in de hoofdrol

  Timo van Blooijs maakte als afstudeerproject aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) een prachtige en illustratieve animatie over CAR-T-celtherapie. Hij deed dat in samenwerking met Hematon en met hulp van de hematologen van het Amsterdam UMC.

 • Selectie_Vacature_Foto_Geralt_WEB

  Vacature Projectleider ‘Kanker en werkzoekenden’ regio Drenthe

  Hematon heeft subsidie gekregen voor het project Kanker en werkzoekenden. Het doel van dit project is het verbeteren van de arbeidskansen voor werkzoekende kankerpatiënten die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. 

 • foto bij nieuwsbericht automatische incasso_foto_Bruno Glätsch

  Lidmaatschap Hematon goedkoper bij automatische incasso

  Binnenkort krijgen alle Hematonleden bericht over de bijdrage voor dit jaar. De contributie blijft gelijk: slechts 25 euro per jaar. Eén ding is nieuw. Wie niet kiest voor automatische incasso, betaalt 2,50 euro extra. 

 • Infuus_Canstockphoto19684745

  Hematon en NFK pleiten voor nieuw medicijn in basispakket

  Hematon heeft samen met NFK op 1 februari bij het Zorginstituut ervoor gepleit om axicabtagene ciloleucel, kortweg Axicel, in het basispakket op te nemen. Dit is een nieuw medicijn (CAR-T-celtherapie) voor patiënten met grootcellig B-cellymfoom (DLBCL).

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • De Hollandse 100 schaatst en fietst voor vaccins tegen lymfklierkanker

  De opbrengst van de De Hollandse 100 gaat dit jaar naar onderzoek van het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum naar vaccins voor lymfklierkanker bij volwassenen en kinderen. Dat maakte het bestuur van Lymph&Co, de organisator van het evenement, vandaag bekend. 

 • Erfenis Els Borst ingezet voor medicijn tegen acute leukemie

  De schoonzoon van Els Borst, chemicus Sjaak Beentjes, haalt met geld uit haar erfenis een verdwenen medicijn tegen onder meer acute myeloïde leukemie terug naar Nederland. Hij reist daarvoor deze week naar India. 

 • Mama's moed vervolg op boek overleden Dennis Verweijen

  In een bomvolle Veghelse theaterzaal presenteerde Anke Verweijen haar boek Mama's moed. Het is een vervolg op Papa's bloed, geschreven door haar overleden man Dennis Verweijen. 

 • Kanker bij jou of je naaste, wat betekent het voor je werk?

  Wanneer jij of een van je naasten kanker hebben, verandert er veel in je leven. Ook op het gebied van werk. NFK, waar ook Hematon lid van is, doet daarom onderzoek naar de impact van kanker op je werk.