Informatie van anderen checken

 

Internet, andere patiënten, de patiëntenorganisatie: er zijn veel manieren om aan informatie over je ziekte te komen. Sem, Emma, Daan, Sofie en Maud weten inmiddels dat het wel belangrijk is om te checken bij je arts of die informatie ook voor jou geldt.

Informatie van anderen checken - Daan thema

Tegenstrijdige informatie

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Maar soms krijg je tegenstrijdige informatie. Als er onduidelijkheid is, vraag dan opheldering bij je arts. Die kent jouw situatie het beste en weet wat er op jou van toepassing is.

Informatie van anderen checken - Emma thema

Gehoord in de wandelgangen

Vaak krijg je informatie via verschillende wegen. Van je dokter, via internet, van de buurman… Dan kan verwarrend zijn. Emma heeft in de wandelgangen iets gehoord over nieuwe medicijnen. Omdat ze niet weet wat ze hier mee aan moet, legt ze het haar arts voor.

Informatie van anderen checken - Sem thema

Verschillende informatiebronnen

Patiënten krijgen informatie via verschillende zorgverleners, via het internet, via lotgenoten, enzovoorts. Dit kan voor verwarring zorgen. In dat geval is het goed om de ingewonnen informatie te bespreken met je arts.

Informatie van anderen checken - Maud thema

Op internet

Maud zocht informatie op internet en bezocht een bijeenkomst van de patiëntenorganisatie. Ze vond het niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke informatie voor haar relevant was.

Informatie van anderen checken - Sofie thema

Hoe weet je nu of het klopt?

Sofie zoekt veel informatie op internet. Maar hoe weet ze nu of die informatie klopt? Het is goed te bespreken met je arts welke informatie op jou van toepassing is.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!