Je arts goed informeren

 

In een gesprek wissel je informatie met je arts uit: je krijgt niet alleen informatie, je geeft ook informatie over je eigen situatie aan je arts. Pas dan kan hij zich een goed beeld vormen. Sem, Emma, Daan, Sofie en Maud vertellen hoe ze zo compleet mogelijk proberen te zijn.

Je arts goed informeren - Daan thema

Klachten en zorgen benoemen

Hoe weet je welke informatie je aan je arts moeten geven? Dat is lastig te bepalen, maar je arts kan je daarmee helpen. Het is goed om al je fysieke klachten en zorgen te benoemen. Door deze informatie te delen kan de arts een beter beeld van je krijgen.

Je arts goed informeren - Emma thema

Veel informatie

Je krijgt veel informatie, maar het is ook van belang om de arts informatie te geven. Maak je je zorgen? Ben je vaak moe? Heb je jouw fysieke klachten allemaal besproken? De arts krijgt een beter beeld als je deze informatie deelt.

Je arts goed informeren - Sem thema

Informatie geven

Er kan veel informatie op je af komen. Toch is het ook van belang informatie te geven aan de arts. Wat vind je belangrijk? Waar maak je je zorgen over? Door zo volledig mogelijke informatie te delen kan de arts een beter beeld krijgen.

Je arts goed informeren - Maud thema

Bespreek je bezorgdheid

Het is logisch dat je zorgen hebt over alles wat er gebeurt. Als je die bezorgdheid met de arts bespreekt, kunnen jullie samen bekijken op welke manier je ondersteuning kunt krijgen.

Je arts goed informeren - Sofie thema

Piekeren

Af en toe begint Sofie weer te piekeren. Vaak helpt het, als ze met haar arts over haar zorgen praat. Maar dan is het wel belangrijk dat ze over die zorgen vertelt.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!