Naasten

 

'Kanker heb je niet alleen', is een veelgehoorde uitspraak onder patiënten en hun naasten. De diagnose kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook jij als naaste moet hiermee om zien te gaan.  
De diagnose kanker heeft invloed op jullie relatie. Het verandert de kijk op het leven en confronteert je met een ander toekomstbeeld en de eindigheid van het leven. Je hebt tijd nodig om te beseffen wat er gebeurt, om te wennen aan de nieuwe situatie en je voor te bereiden op een onzekere toekomst. Je moet je, ook als naaste, instellen op de aangewezen behandelingen en de prognose. Dit alles is belangrijk bij de beleving van de ziekte door patiënten en hun naasten. 

  • NFK_DJEkankerenwerk_Nieuwsbericht

    Zorg voor naaste en werk vormen lastige combinatie

    Veel naasten van mensen met kanker hebben behoefte aan professionele steun om zorg en werk te combineren. Maar ze krijgen die steun niet. Dat blijkt uit het Doneer je ervaring-onderzoek van NFK, waar ook Hematon deel van uitmaakt, naar de impact op hun werk van kanker bij een naaste.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!