Nieuws

'Mijn Re-integratieplan' voortaan gratis

Voortaan kun je kosteloos gebruikmaken van het online hulpprogramma bij re-integratie 'Mijn Re-integratieplan'. 'Mijn Re-integratieplan' is een online leerprogramma dat jou kan ondersteunen om weer aan het werk te gaan, binnen jouw mogelijkheden.

'Mijn Re-integratieplan' voortaan gratis

Hematon heeft dit programma al een paar jaar geleden beschikbaar gemaakt voor haar achterban, maar destijds tegen een kleine vergoeding. Nu is het gratis geworden.

Het onlineprogramma leert je bijvoorbeeld wat de overheid van jou en je werkgever verwacht in een re-integratietraject. Je kunt uitzoeken wat de belangrijkste redenen zijn dat je het werk niet of niet helemaal kunt uitvoeren. Of welke aanpassingen of maatregelen jou kunnen helpen om weer aan het werk te gaan en dat vol te houden. Ook helpt het programma bij het voorbereiden en oefenen van gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts en krijg je veel achtergrondinformatie.

Het programma is nu nog vooral gericht op mensen met een baan. Binnenkort wordt het uitgebreid met modules voor zzp-ers en voor mensen die geen baan hebben, maar wel graag willen werken.

Wil je gebruikmaken van Mijn Re-integratieplan? Het enige dat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar werk@hematon.nl.

Beeld: Free-Photos