Vragen stellen

 

Het is zonde als je bij thuiskomst merkt dat je nog vragen hebt. De vijf patiënten vertellen hoe een goede voorbereiding dat kan voorkomen.

Vragen stellen - Daan thema

Duidelijkheid

Daan vond niet alles even makkelijk te bespreken. Toch wilde hij duidelijkheid over bepaalde onderwerpen. Na een goede voorbereiding heeft hij zijn vragen op tafel gelegd.

Vragen stellen - Emma thema

Niet altijd gemakkelijk

Niet alle vragen leg je even makkelijk voor. Een voorbereiding helpt, eventueel geschreven op papier. In dit fragment zie je welke vragen Emma ter sprake brengt over haar behandeling, de prognose en een second opinion.

Vragen stellen - Sem thema

Veel vragen

Wanneer de diagnose net gesteld is, zijn er vaak veel vragen. Sem merkte dat hij na verloop van tijd steeds meer een 'expert' werd over zijn eigen situatie. Toch gaat er nog geen gesprek met een arts voorbij zonder dat hij vragen stelt.

Vragen stellen - Maud thema

Vraag naar mogelijkheden

Het wait-and-seebeleid is niet gemakkelijk. Het is van belang om goed in gesprek te blijven met je arts. Maud vraagt daarom vaak naar haar mogelijkheden. En af en toe komt ze gewoon met dezelfde vraag, om nog eens te horen hoe het ook al weer zit.

Vragen stellen - Sofie thema

Initiatief nemen

Niet iedereen wil over dezelfde onderwerpen informatie krijgen. Volgens Sofie is het belangrijk om ook zelf initiatief te nemen, na te denken over wat je wilt weten en dit voor te leggen aan je arts.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket met het bijzondere boek 'Ervaringen', vol herkenning en informatie. Bovendien ontvang je vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Word lid!