Weblog

Een korte update

Vandaag even een korte up date van mijn kant. Gisteren ben ik op controle geweest bij de endocrinoloog dokter Bianchi, want mijn eerste maand zit erop wat het gebruik betreft van de Mimpara.

Yvonne

Deze heb ik van wege het feit dat mijn bijschildklier te groot en te actief is. Dit veroorzaakte een te veel aan calcium in mijn bloed. Dit kunnen we niet gebruiken. Resultaat: de calcium is goed gezakt, dus de Mimpara doet zijn werk. De overactieve bijschildklier gaat gewoon over actief verder, maar de kraan is dicht.

Deze arts vondt het maar niks dat ik zoveel vragen stelde. Maar ik heb wel antwoord gekregen op mijn vragen. Er is dus sprake van hypercalcemie. De medicatie is blijvend. En misschien dat over een jaar of twee de te grote bijschildklier er toch nog eens uit moet, want dan zou deze zich duidelijk er laten zien.

Nu begin december mijn laatste APD infuus voor 2016. Dan nog een controlebezoek aan dokter Jie die mij al 5 jaar goed ter woord staat omtrent Kahler, en dan denk ik zelf: in 2016 sluit ik mijn jaar af zonder behandelplan.

Tot zover mijn verhaal. Fijn weekend en tot lezens. Groetjes Yvonne

Bron: Yvonne