Weblog

Geen tweede transplantatie

De definitieve uitslag van mijn beenmerg is binnen. Mijn beenmerg is leeg. Dat wil zeggen; er zitten geen donorcellen meer in, er zitten nog maar een paar van mijn eigen zieke cellen in, er is geen uitgroei van nieuwe cellen zichtbaar.

19720.jpg

Wij hebben vandaag aan de artsen mijn keuze kenbaar gemaakt om niet verder te gaan met een tweede transplantatie. De risico´s van de behandeling zijn niet mis te verstaan. Mijn lijf zal naar mijn idee blijven reageren zoals mijn lijf reageert; fel en vol verzet. 

Ik kreeg van de week de vraag of ik me onzeker voelde over mijn lichaam. Of misschien boze gevoelens had. Tot mijn verbazing begon ik te lachen, en zei ik dat ik nu juist meer van mijn lijf houd dan ooit. Wat een gevecht heeft het geleverd! Alle cowboy-Jack-stamcellen eruit gewerkt, het RS-virus eruit gewerkt en met behulp van wat antibiotica nog een bacterie eruit gewerkt ook. Dat die cowboy-Jack-stamcellen er beter niet uitgewerkt hadden kunnen worden, is overduidelijk. Maar hoe moest mijn lijf dat weten?
Het vervelende is dat ik nu alweer keelpijn heb, van waarschijnlijk het volgende virus. Verder zit er hoogstwaarschijnlijk een schimmel in mijn lijf, die alleen met een zwaar en vervelend onderzoek te bepalen is. Dat is dus de realiteit van de komende periode. Van infectie naar infectie leven, tot mijn lijf het niet meer aankan. 
 
Gelukkig mogen we nog hopen. Er staat nog een deur op een kiertje. Het is mogelijk dat mijn lijf toch weer zelf stamcellen gaat aanmaken. Dan zullen mijn bloedwaardes ook weer gaan stijgen. En als dat tot een niveau stijgt boven de gevarenzone, ´kan ik nog weer wat langer mee´.
 
Bron: Anneke