Weblog

HOVON 140 in het ASZ

Uit de studie onderzoeken (bloed, ct-scan en ecg) die ik de afgelopen weken heb gehad blijkt dat ik nog steeds voldoe aan de inclusion criteria van de HOVON 140 studie.

Ronald

Ik had dus ook eigenlijk verwacht gisteren een planning te krijgen om in één van de vier takken te worden ingeloot en wanneer de bahandeling wordt gestart. Nu blijkt dat het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam de afgelopen weken zoveel aanvragen voor HOVON 140 studie heeft gehad dat ze een patiënt met acute lymfatische leukemie (ALL) naar Deventer moesten sturen. Het gevolg is dat ze mij naar het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASZ) hebben overgezet om met de behandeling te starten.

Je begrijpt dat ik hier flink van baal. Ik ben helemaal niet bekent met het ASZ. Daarbij komt dat ik voor het ASZ meerdere treinen en bussen moet hebben met een totale reisduur van bijna anderhalf terwijl ik voor het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) op fietsafstand zit en het AMC in een half uur met één trein is te bereiken. Omdat ik dit dus niet bepaald zie zitten ben ik weer aan het overwegen om maar weer te wachten tot de HOVON 140 studie in het GHZ opengaat. Vandaag verscheidene keren met GHZ, AMC en ASZ gesproken en morgen een afspraak in het GHZ gemaakt om een betere kijk te krijgen op wanneer zij verwachten te beginnen (begin september?) en hoe hard deze planning is.

Bron: Ronald