Weblog

HOVON 140 in het GHZ

Ik zat een beetje in de rats door de echo die ik een week geleden had omdat de radioloog allemaal dingen ging nazoeken en met een andere radioloog ging bespreken maar de uitslag viel relatief mee. 

Ronald

Mijn milt was wel weer wat groter geworden, 17 cm t.o.v. 14 cm enkele jaren geleden. De grootste lymfklier in mijn lichaam is 5, 2 cm (een lymfeklier groter dan 10 cm is een van de criteria om met behandelen te beginnen). Mijn leukocyten waren weer wat gestegen naar 354*10E9/l maar dat nog steeds minder is dan het leukocyten aantal in januari van 383*10E9/l. Wel is mijn Hb (hemoglobine, rode bloedlichaampjes) gezakt naar 7,4 mol/l. Al met al, niets buitensporigs dat niet in de prognose van CLL ligt.

Eigenlijk wil ik nu zelf wel met de behandeling beginnen maar we besloten nog even te wachten tot de HOVON 140 studie ook in het GHZ (Groenehart Ziekenhuis) start. Dit wordt over ongeveer een maand verwacht. Begin juni heb ik weer een nieuwe controle-afspraak. Mocht de HOVON 140 studie binnen die tijd in het GHZ van start gaan, dan wordt er contact mij op genomen.

Bron: Ronald