Weblog

Verrassend, toch weer stabiel

Op donderdag 5 oktober weer op de 2-maandelijkse controle geweest in UMC Utrecht. Deze keer had ik 1 week van tevoren al bloed laten prikken en via MijnUMC had ik de uitslagen al gezien.

Loek

Mijn Hb was verder gestegen naar 9,1. Bloedplaatjes en witte bloedcellen waren normaal. Je zou zeggen 'niks aan de hand dus', maar ik voel mijzelf niet zo. Ik heb veel last van vermoeidheid, mijn darmen blijven problemen geven dus dacht ik dat mijn M-proteïne verder was opgelopen maar de uitslagen laten dat niet zien. Het M-proteïne is blijven staan op 12 gram per liter.

Uit het bloed blijkt alleen dat mijn nierfunctie achteruit gaat en dat is iets minder. Eigenlijk raar want ik gebruik op dit moment niet veel medicijnen of pijnstillers. Omdat we de vermoeidheid niet kunnen verklaren moet ik na het consult urine afgeven en extra bloed laten prikken. Dit is nodig om te kijken of de vermoeidheid misschien ligt aan mijn schildklier of een minder functionerend hart. Een minder functionerend hart is een traag verlopend proces wat je niet in de gaten hebt. De uitslagen hiervan geven niets raars aan.

Om meer inzicht te krijgen in de vermoeidheid en verminderde nierfunctie moet ik nu 3 keer mijn bloeddruk laten controleren bij de huisarts en deze waarden doorgeven aan het ziekenhuis. Omdat er in mijn familie mogelijkerwijs sprake is van nierproblemen wordt er voor de zekerheid een echo gemaakt van mijn nieren. Afwachten wat dit brengt.

Bron: Loek