Weblog

Voortkabbelen, wat is dat eigenlijk fijn

Begin juli was ik weer thuis uit het ziekenhuis. En nu kabbelen we alweer rustig augustus in. Heerlijk dat alles vooralsnog zonder complicaties verloopt.

Anna

Mijn bloedwaardes stijgen goed.

Witte bloedcellen 5,2  (normaalwaarde 4 - 10)
Neutrofielen (onderdeel witte bloedcellen) 3,7 (normaalwaarde 2 - 7)
Bloedplaatjes 250 (normaalwaarde 150 - 400)
Hb 5,7 (normaalwaarde 7,5-10)

Alleen het Hb blijft nog achter. Maar volgens de artsen gebeurt dat bijna altijd, en duurt dat bij sommige patiënten nog heel lang voordat dat goed doorstijgt. Dan kan o.a. komen door alle medicatie die ik nog krijg.

Ik zit nog op 21 pillen per dag. Gelukkig geen cyclosporine! Maar dan blijft er nog voldoende troep over om een hoop bijwerkingen van te krijgen. De bijwerkingen van de chemo, en vooral de bestralingen, zijn ook nog niet weg. Mijn smaak is nog bijna volledig weg, behalve dan een voortdurende vieze smaak achter in mijn mond die met geen snoepje, kauwgom of ijsje weg te krijgen is. Mijn maag en darmen zijn nog een of twee keer per dag volledig de weg kwijt, maar over het algemeen gaat het wat beter. Mijn hoofd blijft kaal en mijn mond blijft droog. Maar hé, dat zijn maar kleine dingen natuurlijk. De hoofdlijn blijft dat het goed gaat.

Vorig weekend kreeg ik een zware verkoudheid te pakken. Drie dagen op bed gelegen, en de eerste twee dagen een paar keer in blinde paniek. ´Straks krijg ik koorts, en moet ik naar het ziekenhuis. Nou mooi dat ik niet ga! Ik wil van mijn leven dat ziekenhuis niet meer in!´ riep ik huilend naar Martijn. Martijn bleef rustig als altijd, zei dat ik nog geen koorts had, en dat ik waarschijnlijk ook helemaal geen koorts zou krijgen. En hij had gelijk. Ik ben trots op mijn lijf dat het alweer sterk genoeg is om een flinke verkoudheid in een paar dagen de baas te kunnen. Zelf weer hersteld, en nu weer lekker bezig.

In plaats van alleen naar de korte termijn, kunnen we nu ook naar de midden-lange termijn gaan kijken. Ik ben goed aan mijn conditie aan het werken, door elke dag te wandelen en regelmatig te fietsen met Suzanna achterop. In september wil ik weer 2 of 3 dagdelen voor Suzanna kunnen zorgen en haar een paar keer per week uit bed halen ´s ochtends vroeg. Voorlopig hebben we vanaf komende week onze schoonmaakster weer terug die mij komt helpen met het schoonmaken van het huis. In de loop van het komende jaar gaan we dat afbouwen. Zo hoef ik niet alles weer tegelijk te kunnen als Martijn in september weer volledig aan het werk gaat.

Martijn vindt het ondertussen heerlijk dat hij alweer zoveel werk kan doen. Het was fantastisch hoeveel ruimte hij heeft gekregen om voor Suzanna en mij te zorgen. Maar het is ook heel fijn om te zien met hoeveel plezier hij zijn werk weer oppakt en hoe hij daar ook energie van krijgt.

Bron: Anna