Nieuws

Alle linkjes uit Hematon Magazine 14

'Viva la vida' is de plaat die Esther Wierks altijd raakt. Logisch, het is het lied waarmee ze het leven vierde met en afscheid nam van haar man Steven, die op 28-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een stamceltransplantatie.

Viva la vida

Het nummer is een van de grote hits van de band Coldplay, onlangs weer wereldwijd te zien tijdens het concert ter nagedachtenis aan slachtoffers van de aanslag in Manchester. Lees het verhaal van Esther in Hematon Magazine 14, die rond dit weekend bij alle leden bezorgd wordt. In dat nummer ook meer informatie over de Stichting VIPE, die gebruikte pruiken inzamelt, reinigt, modelleert en gratis aan mensen geeft die zo'n pruik hard nodig hebben. En je vindt een bericht over en recensie van het boek Papa's bloed, van Dennis Verweijen. Er is een website gewijd aan het boek. Geactualiseerde informatie over ALL vind je op de Hematonsite, in een film en in het nieuwe patiëntenboekje.

Ben je geïnspireerd door het bericht in Hematon Magazine over het tekort aan stamceldonoren? Kijk de Nieuwsuurreportage of ga naar de site van Stichting Matchis. Meer informatie over de jeugddocumentaire De wand, met Lydia Vale, vindt je op de site van de producent van de film. En op YouTube staat de hematologe Marjan van Dijk, die het lied Ga niet weg van mij uit de rubriek In beeld zingt.

Beeld: Johnhain