Nieuws

Doorlezen over waldenström

In het Hematon Magazine dat rond deze tijd uitkomt, staat een artikel over de ervaringen van hematoloog Josephine Vos met waldenströmonderzoek in Boston. Bij dat artikel hoort een aantal linkjes, voor wie meer wil lezen over dit onderwerp.

Josephine Vos

Het Bing Center, waar Josephine Vos een half jaar onderzoek deed, is hét onderzoeksinstituut voor waldenström. Het wordt geleid door hematoloog Steven Treon en valt onder het Dana Farber Cancer Institute in Boston.

Een van de twee onderzoeksprojecten die Josephine Vos in haar zes maanden op het Bing Centrum heeft gedaan, is het in kaart brengen van nierziektes gerelateerd aan de ziekte van Waldenström. Ze maakte een poster over de resultaten van dit onderzoek.

Wil je meer horen over waldenström? Op de laatste dag van het wereldcongres dat dit jaar in Amsterdam plaatsvindt, is er een speciaal patiëntencongres. Dit congres is op zondag 9 oktober in de Koepelkerk in Amsterdam (vlakbij Amsterdam CS). Er zijn lezingen in het Engels en Nederlands. Ook Steven Treon, hoofd van het Bing Centrum, zal dan spreken.