Nieuws

Wereld CML-dag - Faces of Courage and Hope

CML Advocates Network geeft ter gelegenheid van Wereld CML-dag (22 september) een boek uit met 16 inspirerende verhalen van mensen met chronische myeloïde leukemie.

faces

Portretten en verhalen van mannen en vrouwen met CML uit 15 verschillende landen, waaronder Monique uit Nederland. Mensen van verschillende leeftijd en met diverse achtergronden vertellen hun verhaal. Hoe de diagnose hen overviel, waar ze hulp zochten, hoe de aandoening hun leven heeft veranderd.

Samenstelling van het boek: Bert Spangemacher (foto's) en Jan Geissler. Het boek is alleen beschikbaar in het Engels.

Heb je interesse? Het is verkrijgbaar bij Amazon. Je kunt het boek ook kopen bij Hematon tegen kostprijs (€ 15,00 inclusief verzendkosten), zolang de voorraad strekt. Stuur een e-mail aan voorzitter.leukemie@hematon.nl

Wereldwijd organiseren  patiëntenorganisaties voor chronische myeloïde leukemie activiteiten ter gelegenheid van 'World CML Day'. Een overzicht vind je op de website van CML Advocates Network. Ook verschijnt er  een patiëntvriendelijke samenvatting van de nieuwste Europese richtlijnen voor de behandeling van de ziekte in diverse talen. Hematon heeft daaraan meegewerkt en ook gezorgd voor een Nederlandse versie.