Nieuws

Hematoncadeautje voor naasten tijdens Wereldkankerdag

Kanker schopt niet alleen het bestaan van patiënten overhoop. Ook op het leven van naasten heeft de ziekte een enorme impact. Daarom staan zij dit jaar centraal tijdens Wereldkankerdag. Hematon draagt daar ook aan bij.

Wereldkankerdag 2017

Op de site van Wereldkankerdag vind je een groot aantal acties in het kader van Wereldkankerdag. Veel acties zijn bedoeld om naasten in het zonnetje te zetten. Je kunt via de site bijvoorbeeld een boeket bloemen laten bezorgen, een dagje wellness cadeau doen of een compliment geven. Daarnaast zie je welke lokale activiteiten er allemaal rondom Wereldkankerdag georganiseerd worden, meestal door inloophuizen.

Ook Hematon heeft een speciale actie rond Wereldkankerdag. Je kunt nu gratis het boekje 'Momenten van een partner' bestellen. 'Momenten van een partner' zijn de gebundelde columns van Fred Stamkot (1947), partner van een patiënt met non-hodgkinlymfoom. In de columns beschrijft hij als echtgenoot en vader het ziekteproces van zijn vrouw. Hij laat de lezer zien welke die de partner van een kankerpatiënt kunnen overrompelen: boosheid en angst, trots en twijfel, verdriet en vreugde.

Momenten van een partner is een boekje vol herkenning. Om zelf te lezen, of om je naaste cadeau te doen…

Meer lezen over de rol van naasten? Op de Hematonsite is er een speciale pagina over en voor hen.