Nieuws

Nicole Blijlevens lanceert CMyLife op Hematon Leukemiedag CML

Videofelicitaties van minister Edith Schippers zelf! Dat kregen de deelnemers aan de Hematon Leukemiedag CML. Ze stuurde deze videoboodschap vanwege de lancering van de website CMyLife.

Edith Schippers over CMyLife - foto ministerie van VWS

CMyLife is een patiëntenplatform voor mensen met CML en hun naasten. Ze vinden er informatie, ontmoeten lotgenoten en hematologen en kunnen hun eigen bloedwaarden opzoeken. Het is een initiatief van de Nijmeegse hoogleraar hematologie Nicole Blijlevens, die de website tijdens de Hematondag presenteerde.

De website geeft informatie over de behandeling van en het leven met CML. Die uitleg wordt ondersteund met filmpjes. Op de site kun je vragen stellen, die beantwoord worden door de hematologen die aan de site meewerken. Een deel van de site bestaat uit een beveiligd lotgenotenforum, waar je in contact kunt komen met andere CML-patiënten. Voor sommige ziekenhuizen kun je via CMyLife je labresultaten inzien. CMyLife heeft ook een app. Daarmee kun je een bijwerkingenlogboek bijhouden, je medicatiegebruik vastleggen en een consult opnemen.

Minister Schippers is groot voorstander van deze vorm van patient empowerment. 'Door het makkelijker delen van de informatie, contact leggen met dokters en het bijhouden van het eigen medicatiegebruik krijgen patiënten meer grip op het leven met chronische leukemie', zegt ze in haar videoboodschap.