Nieuws

Wat verwacht jij van een online platform voor CML-patiënten?

Het team van CMyLife, een online platform voor CML-patiënten, vraagt de medewerking van CML-patiënten bij de ontwikkeling van de website. Dat kan door een korte vragenlijst in te vullen. Namens Hematon is Monique Kuijpers bij de opzet van de site betrokken.

Monique Kuijpers - foto Harold van Beele

CMyLife is een online platform voor CML-patiënten, betrokkenen en zorgverleners. Op de website van CMyLife kun je straks, als de site volledige functioneert, informatie delen en in contact komen met zorgverleners en lotgenoten. De geldende behandelrichtlijn van CML komt op de site en ook kun je dan je eigen gezondheidsgegevens bijhouden zoals uitslagen, medicatiegebruik en bijwerkingen. CMyLife wil de medische en persoonlijke situatie voor CML-patiënten verbeteren, door de patiënt centraal te stellen en meer regie te geven in het eigen zorgproces.

Een projectteam van CML-patiënten, vertegenwoordigers van Hematon en professionals uit diverse ziekenhuizen, is op dit moment druk bezig om het platform te ontwikkelen. Het team wil graag weten of CML-patiënten verwachten CMyLife te gaan gebruiken en aan welke voorwaarden het platform zou moeten voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy en het hebben van contact met de arts met behulp van CMyLife. Wil je meedoen aan de enquête?