Nieuws

Zomer met Hematon Magazine!

Nog een klein weekje en dan ploft-ie weer op de deurmat: Hematon Magazine. Lekker bijlezen met een kopje koffie in de tuin, bij een glaasje wijn op een terrasje of misschien mag het blad wel mee op vakantie?

Zomer met Hematon Magazine!

Voorop het blad staat een prachtige foto van de piepjonge Lydia Vale. Ze kreeg als puber MDS en doorstond twee stamceltransplantaties. Lydia is niet van het terugkijken. 'Ik kijk liever naar de toekomst.'
John van der Steldt was van jongs af aan een nuchtere, harde werker. Dat bleef hij ook na zijn stamceltransplantatie, ruim twintig jaar lang. Tot de late effecten van de ingreep hem toch de WIA in dwongen. Ook Peter Schmidt heeft op dit moment misschien nog wel meer last van de effecten van de behandeling, dan van zijn ziekte van Waldenström zelf. Neuropathie beperkt letterlijk zijn bewegingsvrijheid. Lees ook het aangrijpende verhaal van Tamara. Tijdens de zwangerschap van haar jongste werd de roze wolk in één klap weggevaagd door de ontdekking van lymfklierkanker.
Verder vind je in het zomernummer van Hematon Magazine onder meer een update over CML, blader je in het fotodagboek van hematoloog Moniek, die een jaar in Minneapolis woont om onderzoek te doen naar stamceltransplantatie en belichten we alle kanten van de vraag: 'Zou jij je stamceldonor willen ontmoeten?'

Wil je voortaan ook het magazine ontvangen? Dat kan! Meld je aan als lid van Hematon. Dat ben je al voor € 25,- per jaar. Je krijgt dan vier keer per jaar het blad, een welkomstpakket én uitnodigingen voor interessante bijeenkomsten bij jou in de regio.

Beeld: Michelle Aman